Armand Verhaert overleden

door redactie

Armand Verhaert

In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden is Armand Verhaert overleden. Hij was 87.

Armand was een gekende figuur in Heist o.a. als lid en bestuurslid van het Sint Gregoriuskoor en als bediende bij “Kind en Gezin”. Maar het bekendst was Armand als “weerstander”. Hij komt trouwens regelmatig voor in René Lambrechts’ boek “Wir Muselmänner” en in het boek over het “Partizanenkorps 037” van Ward Adriaens waar zijn belevenissen als weerstander, zijn aanhouding en zijn verblijf in verschillende concentratiekampen aan bod komt.

Hij was voorzien om aan bod te  komen in de volgende boekuitgave over “De laatste getuigen”. Leerlingen van het Sint Lambertusinstituut zouden hem interviewen.

Armand was als jongeman de “bommenmaker” van het korps. Vijf van zijn medestanders zijn gefusilleerd en zijn begraven onder een monument te Heist.

Nochtans was Armand een zachtaardig en beminnelijk man. Vorig jaar bracht GvA nog een reportage over zijn oorlogsbelevenissen. Toen praatte hij nog vlot en honderduit. Ondertussen heeft Armand wel wat gezondheidsproblemen gekend en hij woonde sinds kort, samen met zijn echtgenote Lizette De Haes, in het rusthuis Beerzelhof te Beerzel.

Armand Verhaert wordt begraven donderdag 4 augustus met een uitvaartdienst in de Sint Lambertuskerk op de berg.

Van de politiek gevangene in Heist is alleen Maria Liekens (89) nog in leven.

Ga terug