ADL-woningen

door redactie

Wiekevorst - De gemeenteraad heeft beslist een perceel grond van 915m2 aan te kopen voor de realisatie van een toegangsweg naar de geplande woonwijk van de kantonale maatschappij voor de huisvesting langs de Graanweg te Wiekevorst.
“Het gaat hier om een wijk van 25 tot 30 woningen waaronder een aantal ADL-woningen, dat zijn woningen die gepast zijn voor mensen met een lichamelijke handicap.
De aankoop van de grond bedraagt 120.750 euro en is gebaseerd op het schattingsverslag van de ontvanger van registratie. De toegangsweg zou kunnen ontsluiten langs de Paradijzen en de Itegemseweg.
“De gronden voor het project zijn al jaren geleden aangekocht. De uitweg naar de Graanweg is relatief smal en bedoeld voor langzaam verkeer. De nieuwe toegangsweg vanuit de goed uitgeruste Paradijzen en de Pompoenstraat  naar de wijk is een 100m. lange strook die 10m. breed is”, geeft burgemeester Luc Vleugels (CD&V) mee.
“Voor het project is een architectuurwedstrijd gestart.  Twaalf gezinnen met een persoon met een beperking kunnen beroep doen op de ADL (Activiteiten Dagelijks Leven)-woningen. Een erkenning daarvoor is er nog niet. Als die er is zouden de bouwwerken gesubsidieerd door “Welzijn”. Zeven dagen op zeven zullen zij beroep kunnen doen op hulpverlening via een oproepsysteem. Daarvoor zullen wij samenwerken met het rusthuis sint Jozef”
De huisvestingsmaatschappij zou begin volgende legislatuur willen starten met de bouw.(PA)

Ga terug