Aanpassing belasting

door redactie

Heist-op-den-Berg - De gemeenteraad heeft een aanpassing goedgekeurd waardoor de eerste 4 verzendingen van reclamedrukwerk aan 50 procent van het tarief kunnen uitgevoerd worden. Dit betekent een besparing van minimaal 1800 euro voor de adverterende zelfstandig ondernemer.
Unizo heeft sterk bij het gemeentebestuur aangedrongen een aanpassing te doen van het nieuwe reglement. Dit om de nodige zuurstof te geven aan de lokale economie. 
"Unizo heeft natuurlijk liever helemaal geen tax op reclamedrukwerk! Wij zullen dan ook blijven ijveren om de lasten op ondernemersschap ook lokaal tot een minimum te herleiden", klinkt het. 
"De 4 verzendingen aan 50% laten de gemiddelde ondernemer toe om zowel de soldenperiode als eindejaarsacties te verzenden aan tarieven die regionaal gangbaar zijn. Voor éénpagina drukwerk is er een bijkomend verlaagd tarief aan 25%". 
Unizo dankt Schepen van Lokale Economie Blauwens en Schepen van Financiën Welters voor de inspanning die zij deden om tot een tegemoetkoming te komen en met de ondernemers in dialoog te treden. Ook is er lof voor de Raad Lokale Economie voor de ondersteuning.(PA)

Ga terug