februari 2015

door redactie

Koor blaast 35 kaarsjes uit!

Het gebeurde op Valentijn. Nadat op een WOSH (Werkgroep OntwikkelingsSamenwerking Heist-op-den-Berg) vergadering de idee gelanceerd werd om ook via muziek mensen wakker te maken voor een rechtvaardige wereld, én er een kandidaat-dirigent mee rond de tafel zat, ging op 14 februari 1980 een eerste repetitie door. Het WOSH-koor was geboren, en blaast nu, 14 februari 2015, 35 kaarsjes uit.

Lees meer...

door redactie

Schilderijen van Kristof Maler

Kristof Maler is in 1985 te Bonheiden geboren als Kristof Van Vlasselaer. Zijn fascinatie voor schilderkunst begon al op jonge leeftijd toen zijn vader naar de schilderacademie ging. Op latere leeftijd is hij Beeldende Kunsten beginnen studeren aan de Hogeschool Sint Lukas Brussel. In 2008 behaalde hij zijn masterdiploma met onderscheiding.

Lees meer...

door redactie

Op stap met de boswachter

De geruisloze vlucht van de uil op zaterdag 7 maart van 19 tot 21 uur in De Averegten te Heist-op-den-Berg.
Maart is dé maand om uilen te observeren. Heel wat uilen zijn dan druk in de weer met het verdedigen van hun territoria het versieren van een partner. Ze laten dan ook het meest van zich horen. Zaterdag 7 maart kan je in De Averegten met de boswachter op zoek gaan naar de kerk-, steen- en bosuil.

Lees meer...

door redactie

Duistere praktijken

Begin januari 2015 heeft KWB-Zonderschot de film “Duistere praktijken” vertoond in parochiezaal Withof. Dit is een zelfgemaakte film uit 1995 met allemaal Zonderschottenaren als acteur. Het idee om de film destijds te maken was gekomen door 6 oud chiroleiders.
Omdat de chiro van het Zonderschot nieuwe lokalen gaat bouwen in de Withofstraat, heeft KWB-Zonderschot van de gelegenheid gebruik gemaakt om de 20 jaar oude film opnieuw te vertonen. De opbrengst hiervan is volledig voor de nieuwe chirolokalen.

Lees meer...

door redactie

Ten oorlog

KWB Hulshout organiseert op maandag 23 februari een vertelavond met Arnout Hauben "Ten oorlog" om 20 u. in de parochiezaal te Hulshout...

Lees meer...

door redactie

Cursus meteo

Natuurpunt Heist-op-den-Berg organiseert een cursus
Meteo: het bestuderen van wolken en de gevolgen: vrijdag 13 februari.
Klimaatsverandering: invloed op onze regio: vrijdag 27 februari
door Koen Leysen, natuurpunt educatie

Lees meer...

door redactie

Petitie Mantelzorg

2.300 personen tekenden in op de petitie die CM en Ziekenzorg organiseerden in Heist-op-den-Berg, om de gemeentelijke mantelzorgtoelage opnieuw in te stellen.
Dinsdag 27 februari om 16 uur ontving het college van burgemeester en schepenen een afvaardiging van CM en Ziekenzorg om deze petitie in ontvangst te nemen, op het Heistse gemeentehuis.

Lees meer...